Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland?

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief per e-mail!

Uw e-mailadres:

Ons Wijngoed

Ons Wijngoed

Krijg direct een indruk van ons schitterende wijngoed. Bekijk de Duitstalige reportage gemaakt door de WDR.

Wijngoed Montferland Achterhoek

Activiteiten en Arrangementen

Een bezoek aan Wijngoed Montferland is meer dan een wandeling door de wijngaarden. U wordt gastvrij ontvangen en rondgeleid door wijnboer Leon Masselink en hij vertelt u graag over zijn werk en zijn wijnen. Elke dag zijn wij er voor u om uw wijnen in te slaan. In de zomerse dagen (Maart tot September) kunt op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur een kijkje nemen in de wijngaarden, de wijnmakerij en de wijnkelder. Daarnaast kunt u heerlijk buiten genieten op ons terras omringd door wijngaarden en weilanden en gebruik maken van onder andere een mini proeverij.

Voor groepen kunt u bij Wijngoed Montferland terecht voor bijzondere arrangementen en uitstapjes op maat. In samenspraak met de wijnboer kunt u de bestaande arrangementen aanpassen aan uw eigen wensen. 

Rondleiding met wijnproeverij

Wijnboer Leon Masselink ontvangt u met uw groep op zijn wijngoed in 's-Heerenberg of Gendringen. Na een bijzonder welkomstdrankje wordt u rondgeleid door de wijnboer op zijn bedrijf. Hij laat u wijnen proeven en vertelt u over zijn unieke bedrijf. In de proeverij of op het terras volgen meer wijnen, begeleid met verschillende kazen en zelfgebakken brood. Duur: 2,5 uur. 

Een rondleiding en proeverij kan aangevuld worden met een aantal verrassende programma's. Samen met de wijnboer maakt u voor uw groep een keuze uit verschillende mogelijkheden. Naast mogelijkheden voor lunch of diner bieden Leon Masselink en zijn vrouw Magda u verschillende activiteiten, die uw dagje uit tot een onvergetelijke ervaring maken. Voor alle arrangementen geldt een minimale groepsgrootte van 12 personen.

Bruiloften
Ook kunt u terrecht bij Wijngoed Montferland op uw bruiloft! Wij verzorgen op onze unieke locatie het middagprogramma samen met u. In samenspraak kunt u de gehele dag aanpassen aan uw eigen wensen. 

Jaarlijkse activiteiten:

Wijngoed Montferland organiseert een aantal bijzondere activiteiten en nodigt belangstellenden uit om kennis te maken met de sfeer van een wijngoed met zijn mooie wijngaarden, heerlijke wijnen. Wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw zijn dan ook op verschillende plaatsen en momenten in het jaar actief in de regio om hun werk en de wijnen te promoten.

Open Dag: Jaarlijks, in de tweede helft van september, organiseert Wijngoed Montferland een Open Dag. Er is muziek, kunst en cultuur, heerlijke gerechten, een kinderprogramma en natuurlijk heerlijke wijnen. Dit evenement trekt jaarlijks vele honderden belangstellenden. Plaats: Munsterweg 4, 7081 HJ Gendringen. Toegang gratis.

Nacht van de wijngaard:
Rond IJsheiligen (half mei) wordt de Nacht van de Wijngaard gevierd. Een verhaal, muziek, wijn en passende hapjes zijn de ingrediënten van een feest in een sprookjesachtige sfeer. Met vuren worden de nachtvorsten weerstaan. Plaats: Wijngaard Bergherbos, Nachtegaalslaantje in 's-Heerenberg (achter kasteel Huis Bergh en de Plantage). Toegang gratis.

Lunchconcert:
Jaarlijks, meestal in juni, kunnen bezoekers genieten van een bijzonder concert in combinatie met een uitgebreide lunch met streekproducten. Plaats: Munsterweg 4, 7081 HJ Gendringen. 

Diverse markten:
U komt Wijngoed Montferland tegen op verschillende plaatsen en markten in de regio: Streekproduktenmarkten, Mechteld ten Ham weekend, kerstmarkten, slow foodmarkten, Achterhoek Spektakel Toer, Achterhoekse wijnmarkt bij Hotel Ruimzicht.