Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland?

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief per e-mail!

Uw e-mailadres:

Ons Wijngoed

Ons Wijngoed

Krijg direct een indruk van ons schitterende wijngoed. Bekijk de Duitstalige reportage gemaakt door de WDR.

Wijngoed Montferland Achterhoek

Edwin Raben voegt nieuwe telg aan assortiment toe

Geplaatst op: 24-04-2012 12:06:12

Edwines brengt eigen wijn op de markt.
Edwin Raben, eigenaar van Edwines.com lanceert een drietal nieuwe, unieke wijnen. Een witte, een rosé en een rode wijn van Nederlandse bodem. Speciaal gevinifieerd, geselecteerd en gebotteld voor Edwin Raben.

Geboortegrond Montferland
Met de presentatie van de drie wijnen met de namen Edwines wit, Edwines rood en Edwines rosé is een droom van Edwin Raben, eigenaar van Edwines.com in vervulling gegaan. De druiven zagen het licht in het mooie stukje Nederland genaamd Montferland waar Edwin Raben is geboren en opgegroeid.
Als bevlogen en veelzijdig sommelier is hij er trots op deze drie Gelderse kwaliteitswijnen nu te mogen aanbieden aan wijnliefhebbers van Edwines.com.

Biologisch
De wijnen zijn afkomstig uit de wijngaard Bergherbos, de enige kasteelwijngaard van Nederland. De wijngaard van ca 1,5 hectare ligt op een helling, gericht op het zuiden nabij het prachtige kasteel Huis Bergh daterend uit de 12e eeuw. Er is vanaf hier een wijds uitzicht over het Rijndal. Op de schrale bodem van zand en kiezel met een grondwaterstand van meer dan 8 meter is het voor de druiven lastig om de juiste voeding te vinden. Maar dit maakt de wijnen van deze wijngaard ook bijzonder en levert het topwijnen op.
Er staan hier diverse rassen aangeplant. Er wordt volstrekt biologisch en handmatig gewerkt met veel respect voor de natuur. Door de inzaai van bloemen, klaver en kruiden in combinatie met de vele rozen en lavendel zorgt dit voor voldoende humus en leven in de gaard en bodem.Wijngoed Montferland
Het wijngoed Montferland wordt met veel passie en liefde geleid door Magda en Leon Masselink.
Het is gebouwd in 2006 en omgeven door de Oerlegrond wijngaarden en weilanden aan de Munsterweg 4 in Gendringen. Zij bezitten ook een tweede wijngaard Bergherbos verderop in 's-Heerenberg bij het dorpje Stokkum. Het wijngoed is uitgerust met een eigen professionele wijnmakerij, waar op moderne wijze de wijnen gemaakt worden. Hier staan de roestvrijstalen tanks, de modernste filter- en persinstallaties, bottelmachine, die waarborgen dat er kwaliteit geleverd wordt.
Voor de ontvangst van gasten is in het wijnhuis een proeflokaal gebouwd. Onder het gebouw bevindt zich een grote wijnkelder, waar de wijnen in houten vaten of in de fles rijpen.
Leon en Magda laten zich bijstaan door de zeer vakkundige, Limburgse oenoloog Stan Beurkens.