Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland?

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief per e-mail!

Uw e-mailadres:

Ons Wijngoed

Ons Wijngoed

Krijg direct een indruk van ons schitterende wijngoed. Bekijk de Duitstalige reportage gemaakt door de WDR.

Wijngoed Montferland Achterhoek

Oerlegoed s wijnfeest 2013

Geplaatst op: 21-09-2013 13:15:05

Tijdens de Open Dag op zondag 29 september gaan we druiven oogsten en samen met het publiek verwerken.

Op de Open Dag zullen we de geoogste witte druiven kneuzen en met onze volautomatische pers verwerken tot most. Het publiek kan hier getuige van zijn en proeven hoe heerlijk zoet het sap nu is. Leon zal uitleg geven aan het hele proces van wijnmaken en bezoekers kunnen het eindresultaat proeven.

 

Op de Open Dag draait alles om de wijn. Er is een demonstratie van het loofsnijden en de wijnkelders zijn open voor de bezoekers. Enkele ondernemers maken het wijnfeest compleet, zoals Bart Bresser met een bijzondere aankleding, Ruud Eijmans en Casper van Hal zorgen voor een culinaire verrassing bij de wijn en de firma Blumer is present met wijnklimaatkasten.

Kunstenares Emeke Buitenlaar zal de bezoeker betrekken bij haar kunst.

Bij wijn hoort zeker ook muziek en gezelligheid. Leerlingen van het Ulenhof College zullen tot 15.00 uur de bezoekers amuseren met verschillende optredens. Daarna zal de band  Free Line het wijnfeest compleet maken.

 

De Open Dag aan de Munsterweg 4 in Gendringen (Wals) is op zondag 29 september en duurt van 12.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.