Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland?

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief per e-mail!

Uw e-mailadres:

Ons Wijngoed

Ons Wijngoed

Krijg direct een indruk van ons schitterende wijngoed. Bekijk de Duitstalige reportage gemaakt door de WDR.

Wijngoed Montferland Achterhoek

de wijngaarden

Twee geheel verschillende wijngaarden zijn aangelegd. Op rivierklei, rijk aan mineralen en voedingstoffen, groeien de druiven van wijngaard ’t Oerlegoed. De druiven worden op een 'natuurlijk duurzaam' wijze geteeld. In de wijngaard wordt veel aandacht geschonken aan een gezonde bodem, een rijk insectenleven en stimulerende planten- en bloemengroei. Valken verjagen de schadelijke vogels. In de wijngaard wordt voornamelijk met de hand gewerkt, zoals het snoeien, scheutdunnen, opbinden en oogsten.

Wijngaard  Bergherbos is totaal anders: Deze ligt op een heuvel, gericht op het zuiden, en de bodem is schraal. Zand en kiezel en een grondwaterstand van meer dan 8 meter maken het voor de druif een stuk lastiger om de juiste voeding te vinden. Maar dit maakt de wijn van deze wijngaard ook bijzonder en levert een topwijn op. Voor de vele toeristen, die jaarlijks kasteel Huis Bergh bezoeken is het verrassend om tijdens een wandeling door “de Plantage” plotseling een wijngaard te ontdekken.

Door de inzaai van bloemen en kruiden in combinatie met de vele rozen en lavendel waant de bezoeker zich even in de wijngaarden van Frankrijk.