Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom Wijngoed Montferland?

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief per e-mail!

Uw e-mailadres:

Ons Wijngoed

Ons Wijngoed

Krijg direct een indruk van ons schitterende wijngoed. Bekijk de Duitstalige reportage gemaakt door de WDR.

Wijngoed Montferland Achterhoek

Historie

Boerderij ’t Oerlegoed op de Wals in Gendringen is van oorsprong een gemengd agrarisch bedrijf met vee en wat akkerbouw. In 2004 kwam de omschakeling van een traditioneel boerenbedrijf naar een vernieuwende bijzondere bedrijfstak: Wijnbouw.
Op eigen grond op de Wals is 2,5 hectare met de hand ingeplant. Op 1,5 hectare pachtgrond van kasteel Huis Bergh werd in het zelfde jaar een wijngaard aangelegd op een zuidhelling, gelegen tussen ’s-Heerenberg en Stokkum. Totaal aantal druivenplanten: 14.500, 3600 houten palen en 10 kilometer draad.
De bescheiden eerste oogst had plaats in 2006, en werd verwerkt in een nieuwe moderne wijnmakerij, aangevuld met een proeflokaal en wijnkelders. De oogst van 2007 leverde voor het eerst witte, rosé en rode wijnen op die voor velen als verrassend goed worden ervaren. In 2009 en 2010 werd het werk van Wijnboer Leon, zijn vrouw Magda en vele vrijwilligers dan ook beloond met een aantal aansprekende prijzen. 
Ondertussen hebben duizenden geïnteresseerden het Wijngoed bezocht en de wijnen geproefd. Voor ons en de bezoekers smaakt dit naar meer.

Boerderij ’t Oerlegoed op de Wals in Gendringen is van oorsprong een gemengd agrarisch bedrijf met vee en wat akkerbouw. In 2004 kwam de omschakeling van een traditioneel boerenbedrijf naar een vernieuwende bijzondere bedrijfstak: Wijnbouw.Op eigen grond op de Wals is 2,5 hectare met de hand ingeplant. Op 1,5 hectare pachtgrond van kasteel Huis Bergh werd in het zelfde jaar een wijngaard aangelegd op een zuidhelling, gelegen tussen ’s-Heerenberg en Stokkum. Totaal aantal druivenplanten: 14.500, 3600 houten palen en 10 kilometer draad.

De bescheiden eerste oogst had plaats in 2006, en werd verwerkt in een nieuwe moderne wijnmakerij, aangevuld met een proeflokaal en een wijnkelder. De oogst van 2007 leverde voor het eerst witte, rosé en rode wijnen op die voor velen als verrassend goed worden ervaren. In 2009 en 2010 werd het werk van Wijnboer Leon, zijn vrouw Magda en vele vrijwilligers dan ook beloond met een aantal aansprekende prijzen. Ondertussen hebben duizenden geïnteresseerden het Wijngoed bezocht en de wijnen geproefd. Voor ons en de bezoekers smaakt dit naar meer.