Wijngoed Montferland

Neem een kijkje bij ons Wijngoed

het wijngoed

In de heuvels van het Montferland en op boerenland in het buurtschap de Wals bij Gendringen zijn op 4 hectare Achterhoekse bodem 2 wijngaarden aangelegd. Maar liefst 14.000 wijnstokken zorgen voor de productie van rode, witte en rosé-wijnen van hoge kwaliteit.

Het Wijngoed is gestart in 2004 met de aanplant van nieuwe rassen, die zorgen voor wijnen van hoge kwaliteit. In de loop der jaren hebben wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw Magda het wijngoed uitgebreid met een professionele wijnmakerij, wijnkelders en een Wijnhuis. De wijnen van Wijngoed Montferland zijn bekroond met Nationale en Internationale prijzen (o.a. gouden medailles in Berlijn en Wenen)

Wijngoed-Montferland-Kwaliteitswijn-van-Achterhoekse-bodem
Wijngoed-Montferland-Kwaliteitswijn-van-Achterhoekse-bodem

het wijnhuis

In het wijnhuis is plaats voor romantiek en sfeer, maar ook voor moderne en professionele wijninstallaties. Wijnboer Leon leidt zijn gasten graag rond en gunt u en kijkje in de keuken van een wijnmakerij. Een bezoek aan de kelders met rijpende wijnen in flessen en houten vaten hoort daar natuurlijk ook bij.

De VRIJWILLiGERS VAN HET WIJNGOED

In de maanden september en oktober is er veel werk tijdens de druivenpluk. Wijngoed Montfeland kan steevast rekenen op vrijwilligers die ons helpen met de oogst. Samen met onze vrijwilligers worden 9 rassen druiven met de hand geplukt, tros voor tros. Onze vrijwilligers zorgen ieder jaar weer dat mooie gezonde druiven de wijnmakerij binnenkomen. Wilt u een keer meehelpen, laat het ons weten en meldt u zich bij ons aan.

Wijngoed-Montferland-Kwaliteitswijn-van-Achterhoekse-bodem