OPEN DAG WIJNBOERDERIJ 2021

ZONDAG 19 SEPTEMBER 2021

Gendringen – Wijnboer Leon Masselink was blij verrast toen hij begin van dit jaar bericht uit Berlijn kreeg dat zijn mousserende witte wijn “Wals Brut” onderscheiden werd met een gouden medaille. Voor hem een teken, dat deze wijn met bubbels van hoge kwaliteit is en niet onder doet voor de Franse champagne wijnen. Dat deze wijn nu ook de kaart gezet wordt tijdens de aftrap van het Wildseizoen in de Achterhoek is voor Leon dan ook een logisch vervolg op de Duitse onderscheiding.

Tijdens de Open Dag op zondag 19 september 2021 kunnen bezoekers deze wijn proeven in de wijngaarden van ’t Oerlegoed en in het wijnhuis op de Wals bij Gendringen. Leon Masselink: “Deze wijn voor speciale momenten heeft een fruitige, zachte smaak, maar blijft ook fris en sprankelend. Ik laat iedereen graag even proeven en zal de kurken laten knallen die middag”.

Wijngaard ’t Oerlegoed is een snel groeiend en succesvol wijnbedrijf met wijngaarden, wijnmakerij, wijnkelders en proeverij. September is de mooiste maand voor een bezoek: Mooie sappige druiven, gistende vaten en volop werk in de wijnmakerij. De wijnboer is er zich bewust van dat hij een prachtig streekproduct heeft en dat zijn wijnen erg in de belangstelling staan. Tijdens de Open Dag wil hij dit graag laten zien, maar vooral ook laten proeven. Ook kunnen bezoekers kennis maken met regionale kazen (Zevenaar), er is een Foodtruck en sfeervolle muziek uit de streek (Denise&Evert uit Dinxperlo en de Achterhoekse B’rockolie).

Het Wijngoed is open van 11.00 tot 18.00 uur.

Activiteiten-Wijngoed-Montferland-Kwaliteitswijn-van-Achterhoekse-bodem-rondleiding
Wijngoed-Montferland-Kwaliteitswijn-van-Achterhoekse-bodem-rondleiding